Τα «πατριωτικά» και «ορθόδοξα» blogs. Προφητολογίες και σύγχυση…

Έχουμε περάσει σε άλλη εποχή. Στην εποχή που ο κόσμος κλείνει την τηλεόραση σιγά σιγά και για την ενημέρωση του καθημερινά «μπαίνει» σε κάποιο ή κάποια ιστολόγια που βρίσκει ο ίδιος πιο αντικειμενικά ή πιο κοντά σε εκείνο που πιστεύει. 



Με θεματολογία από πολιτική, θρησκευτικότητα, αθλητικά, κοινωνικά, τα blogs έχουνε καλύψει όλο το φάσμα της ενημέρωσης και αρθρογραφίας και διαμορφώνουν τις τάσεις στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό δεν είναι απαραίτητα και κακό όταν απαιτείται μια αλλαγή πορείας από μια λιμνάζουσα κατάσταση. Ωστόσο παρόλο που η ενημέρωση από ανώνυμα ιστολόγια μπορεί να είναι έγκυρη, θα σταθώ κυρίως στα ιστολόγια που αντλούν τη θεματολογία τους από την Ορθοδοξία και μιλούν πατριωτικά. Συνέχεια

Την ευχή μέχρι το τέλος της ζωής μας …

Πιστεύουμε ότι ο Θεός ήρθε στη γη, μας αποκάλυψε το μυστήριο της αμαρτίας και μας έδωσε τη χάρη της εξομολογήσεως· γι’ αυτό ας προσευχηθούμε: Κύριε, Ιησού-Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλόν, με την ελπίδα της συγγνώμης και συμφιλίωσης δια του ονόματός Του.
Μέχρι το τέλος της ζωής μας ας μην εγκαταλείψουμε τις λέξεις «ελέησον με τον αμαρτωλόν». Η πλήρης νίκη πάνω στην αμαρτία δεν είναι δυνατή, παρά μόνο αν ο Θεός έρθει και κατοικήσει μέσα μας· αυτό είναι καθαρά η θέωση μας, χάρη στην οποία θα μπορούμε να τον θαυμάσουμε «ως αυτός εστί».

Γέρων Σωφρόνιος Εssex

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή με λίγα λόγια και απλά για τα παιδιά

Πορευθείτε σε όλα τα έθνη

Ο Χριστός είπε στους μαθητές του. 

    Πηγαίνετε να πείτε σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για μένα και για τα λόγια που είπα.

Πηγαίνετε να βαπτίσετε όποιον θέλει να πιστέψει και να αγαπήσει εμένα.

Εντάξει Χριστέ μας,είπαν οι μαθητές , θα πάμε σε όλο τον κόσμο και θα πούμε σε όλους τους ανθρώπους για σένα όποια γλώσσα και αν μιλάμε οι άνθρωποι αυτοί και όποιο χρώμα και αν έχει το δέρμα τους. Θα γίνουμε Απόστολοι

Οι ιεραπόστολοι Αιδέσιος και Φρουμέντιος είπαν τα λόγια του Χριστού στους ανθρώπους στην Αιθιοποία και τους έκαναν χριστιανούς.

 

Κύριλλος και Μεθόδιος : Ιεραπόστολοι στους σλαβικούς λαούς

Ο αυτοκράτορας Μιχαήλ έστειλε 2 αδέρφια από την Θεσσαλονίκη τον Κύριλλο και το Μεθόδιο να πούνε τα λόγια του Χριστού στους Σλάβους. Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος έφτιαξαν μια καινούργια αλφαβήτα στη σλαβική γλώσσα για να μπορέσουν οι άνθρωποι που έμεναν στις σλαβικές χώρες να καταλάβουν τι θα τους λένε και να διαβάσουν βιβλία που έλεγαν για το Χριστό. Πολλοί Σλάβοι πίστεψαν στο Χριστό και είπαν ευχαριστώ στον Κύριλλο και το Μεθόδιο που τους μίλησαν για το Χριστό. Συνέχεια

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΖΩΗ

Εις όλα υπάρχει ο κατάλληλος καιρός δια να πραγματοποιηθή δε κάθε έργον κάτω από τον ουρανόν, πρέπει να δοθή η κατάλληλος ευκαιρία.
Υπάρχει ωρισμένος καιρός, που όταν συμπληρωθή, θα γίνη ο τοκετός και ωρισμένος καιρός του θανάτου, ωρισμένος ο καιρός της φυτεύσεως και ωρισμένος ο καιρός, που θα εκριζωθή το φυτευθέν.

Υπάρχει ωρισμένος καιρός, που θα διαταχθή η εκτέλεσίς του ενόχου, όπως και ωρισμένος καιρός να αποτραπή ο θάνατος και να του χαρισθή η ζωη. Καιρός δια να κρημνίση ο άνθρωπος, και καιρός, δια να ανοικοδόμηση.

Υπάρχει ωρισμένος καιρός, δια να κλαύση κανείς, και ωρισμένος καιρός δια να γελάση. Ωρισμένος καιρός δια θρήνους και κοπετούς, και ωρισμένος καιρός δια να χορεύση κανείς και εκδηλώση την χαράν του. Συνέχεια

Θαύματα της Παναγίας της Μακελαρίτισσας …

 
Η   Κυρία   Θεοτόκος    αποκαλύπτει την   Εικόνα   της.
Με τον ακόλουθο τρόπο, φρόντισε ή Κυρία Θεοτόκος και φανέρωσε την αγία Εικόνα Της στη Παρασκευή θυγατέρα του κ. Χρήστου Τσούκα από το χωριό Τζίβα της Μαντινείας, πού απέχει μια ώρα έξω από την Τρίπολι. Εκεί κατoικούσε ή Παρασκευή, ή οποία παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Ναίσόπουλο.
Το ζευγάρι αυτό δεν έκανε παιδιά δικά του και υιοθέτησε ένα βρέφος σαράντα ήμερων από το χωριό Μπόσονα.
Το παιδάκι αυτό, όταν μεγάλωσε και ήλθε σε ηλικία γάμου, το νύμφευσαν με μια ορφανή κόρη από το χωριό τους.
Ή Παρασκευή είχε μεγάλη στενοχώρια για τον άντρα της, ό οποίος, για συνοριακές διαφορές, σκότωσε τον αδερφό της και βρισκότανε τότε στη φυλακή τρία χρόνια, γιατί είχε δικαστεί για το φόνο του γυναικάδελφου του δέκα οκτώ (18) ολόκληρα χρόνια.
Ή Παρασκευή νύχτα μέρα πήγαινε στον τάφο του αδελφού της όπου έκλαιγε απαρηγόρητα για τον άδικο φόνο και χαμό του. Έκλαιγε επίσης κι από την άλλη μεριά για την καταδίκη του άντρα της. Συνέχεια

Γράμμα προς τον υποψήφιο των πανελληνίων εξετάσεων

απογοήτευση αγχος εξετάσεις απελπισία

Αγαπητέ φίλε,

Μου είπαν ότι έχεις έντονο άγχος καθώς ευρίσκεσαι στο τελικό στάδιο πρίν τις εξετάσεις. Ότι έχεις μεταπτώσεις στην συναισθηματική σου κατάσταση. Άλλοτε νιώθεις ήσυχος και σίγουρος και άλλοτε τα νιώθεις μαύρα – δύσκολα – ακατόρθωτα και νιώθεις τις προσπάθειές σου περιττές. Ότι άλλοτε κάνεις αστεία, λες και δεν υπάρχει πρόβλημα, και άλλοτε το πιο μικρό αστείο που θα σου κάνουν είναι ικανό να σε κάνει να θέλεις να διαλύσεις τα πάντα… Συνέχεια