Μία απίστευτη ιστορία … Αν είναι αληθινή, πρέπει πολλοί να αισθανθούν «срам» (=ντροπή) !

Μια απίστευτη, τραγική ιστορία που αναδεικνύει με σκληρό τρόπο το δράμα μιας χαμένης ζωής κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο διαδίκτυο για μία από τις έντεκα ιερόδουλες με AIDS, τα πρόσωπα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από την Αστυνομία.

Αναφέρεται σην Snezhana Ilieva από τη Βουλγαρία και την παραθέτουμε, με την σημείωση ότι δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί – αν υποθέσουμε ότι μπορεί να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο…

«Η Snezhana ζούσε μέχρι τα 12 της στο Κazanlak, επαρχιακό χωριό της Βουλγαρίας. Από μικρή την φώναζαν “Kazanlashka roza” γιατί δεν μάτωναν ποτέ τα δάκτυλά της όταν στους αγρούς, μαζί με την οικογένεια της, μάζευαν τριαντάφυλλα για τον Έλληνα τοπικό βιομήχανο αιθέριων ελαίων.

Την ημέρα των γενεθλιών της, γινόταν 12 κιόλας χρονών, ο τοπικός γιατρός του χωριού ανακοίνωσε στη μητέρα της πως το Ρόδο του Κazanlak ήταν 4 μηνών έγκυος. Δράστης της παράνομης εγκυμοσύνης ήταν ή ο πατέρας ή ο αδερφός της 12χρονης Snezhana, σύμφωνα με ομολογία του κοριτσιού. Συνέχεια

Ταπεράκι στη δουλειά: Τι θα φάτε αύριο;


της Έλενας Μπούλια

Ο οικονομικότερος και πιο υγιεινός τρόπος να καλύψετε την πείνα σας στα γραφείο είναι αναμφίβολα να φέρετε «ταπεράκι» με φαγητό από το σπίτι. Αυτό, όμως, προϋποθέτει αφενός ότι έχετε κάποιες βασικές γνώσεις μαγειρικής, αφετέρου ότι στον χώρο όπου εργάζεστε όχι μόνο επιτρέπεται το φαγητό αλλά και υπάρχει και μία υποτυπώδης κουζίνα, η οποία διαθέτει κάποια κουζινικά είδη και έναν φούρνο μικροκυμάτων.
Αν η απάντηση στις δύο παραπάνω προϋποθέσεις είναι καταφατική, δεν έχετε παρά να πάρετε μερικές ιδέες όχι μόνο για γευστικά φαγητά που «βολεύουν» για το γραφείο, αλλά και τις τροφές που θα σας χορτάσουν χωρίς να σας βαρύνουν και που θα σας χαρίσουν ενέργεια, βιταμίνες και άλλες πολύτιμες για το σώμα και τον νου ουσίες. Συνέχεια

Τον ταπεινό τον αγαπούν όλοι και όλοι θέλουν να είναι δίπλα τους.

Ο Αγ. Ισαάκ ο Σύρος λέει ότι, ένας ταπεινός είναι ως άνθρωπος μη ελθών εις το είναι, είναι σαν ανύπαρκτος, σαν να μην υπήρξε ποτέ.
Και τον ταπεινό τον αγαπούν όλοι και όλοι θέλουν να είναι δίπλα τους.

Ένας εγωιστής που κάνει θόρυβο διώχνει τους ανθρώπους από κοντά του. Ενώ ο ταπεινός αποφεύγει τη δό­ξα και τον κόσμο, όλος ο κόσμος τον δοξάζει, μιλάει γι’ αυτόν ε­παινετικά, γιατί επαινώντας αυτόν επαινεί την ανθρωπότητα και ενδύει και τρέφει την ανθρωπότητα ολόκληρη.

Και κοντά σ’ έναν ταπεινό γνωρίζει κανείς τον Υιό του Θεού, γιατί γενόμενος άν­θρωπος ο Υιός του Θεού ενεδύθη αυτό το ένδυμα της ταπεινώσεως.

Λέει ο άγιος Ισαάκ ότι, όπως είναι αόρατη η ψυχή του αν­θρώπου, έτσι είναι αόρατος και ανύπαρκτος και ο ταπεινός άν­θρωπος.

Ο ληστής έγινε σε μια στιγμή θεολόγος, με το να πει «μνήσθητί μου Κύριε»

Για το ληστή μιλάει το Τριώδιο. Ο ληστής έγινε σε μια στιγμή θεολόγος, με το να πει μνήσθητί μου Κύριε. Βλέπετε τι γί­νεται; Είναι ληστής, εγκλήματα έκανε! Τον σταυρώνουνε. Οι άλ­λοι είναι μαθητές: ένας τον πουλάει, ο άλλος λέει ανάθεμα, αν τον ξέρω.

Και μπαίνει στον Παράδεισο πρώτος ο ληστής και γίνεται Θεολόγος. Και λέει τώρα κανείς: «Τι είναι καλό; Να είσαι ληστής ή μαθητής»; Ποιός προετοιμάζεται και πώς προετοιμάζεται για να φτάσει σ’ αυτό το τέλος. Να γίνει μέλος του παραδείσου. Συνέχεια

Η ψευδαίσθηση της επιλογής

 

Πάμε στο super market. Και διαλέγουμε την τάδε μάρκα για το σαμπουάν μας, άλλη για το απορρυπαντικό, άλλη για την γατοτροφή, άλλη για το πρωινό, τη σοκολάτα ή τα αναψυκτικά μας.
Μάλιστα, λέμε στον εαυτό μας «μου αρέσει αυτό» και…

«δεν μου αρέσει στη γεύση εκείνο». Πηγαίνουμε στο super market και νομίζουμε πως έχουμε επιλογή, ανάμεσα σε εκατοντάδες μάρκες, χιλιάδων προϊόντων.
Τελικά, τι επιλογές έχουμε; 
Το παρακάτω pictographic κυκλοφορεί ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, εμείς το είδαμε στο Google+ και μας έπιασε μία μικρή κατάθλιψη. 
Ίσως γιατί πιστεύαμε πως αγοράζοντας διάφορα προϊόντα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, συμβάλλαμε στην καλύτερη οικονομική κατάσταση πολύ περισσότερων ανθρώπων απ’ ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα. 
Αν θέλετε να το δείτε σε πλήρη ανάπτυξη και να… απογοητευτείτε κι εσείς κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε.

 
katohika.gr
hellasxg

 

Προβολή της ρώσικης ταινίας » Ο ΙΕΡΕΑΣ» σήμερα στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας μας

Σήμερα, Πέμπτη 3 Μαίου 2012,  και ώρα 20.00 θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας προβολή  της ρωσικής ταινίας » Ο ΙΕΡΕΑΣ» .

Υπόθεση

Στα χρόνια του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου, ένας φωτισμένος Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας εν μέσω Γερμανών Ναζί και Ρώσων μπολσεβίκων διακονεί ιεραποστολικά και με όπλο τη διάκριση τους ανθρώπους ενός χωριού.

  • Πως πρέπει να τοποθετείται ένας ιερέας απέναντι σε φλέγοντα πολιτικά ζητήματα;
  • Πόσο απέχει ο πατριωτισμός από τον εθνικισμό και ο ιεραποστολικός ζήλος από την προδοσία;
  • Μπορεί να συνδυαστεί η ποιμαντική με την ελεημοσύνη, τον εθελοντισμό και τον ακτιβισμό εν καιρό πολέμου;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ἐκφωνήθηκε ἀπό τόν π. Χριστόδουλο Μπίθα
στήν προβολή πού ἔκανε ἡ παρέα 
τοῦ Ἁγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη
 στό Cine Κεραμεικός, στις 3/4/2012
    
* * *
Ὁ Γάλ­λος κρι­τι­κός Ζόρζ Σαν­τούλ, εἶ­χε πεῖ πώς ὁ κι­νη­μα­το­γρά­φος εἶ­ναι ἡ «δυ­να­μι­κό­τε­ρη μορ­φή τέ­χνης, πού ἀ­πευ­θύ­νε­ται στά πλα­τιά κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα». Γι αὐ­τό, ἡ 7η τέ­χνη ἔ­γι­νε βι­ο­μη­χα­νί­α ἀ­νό­η­της δι­α­σκέ­δα­σης, μέ­σο ὑ­ψη­λῆς αἰσθητικῆς καί ψυ­χα­γω­γί­ας, ἀλ­λά καί μέ­σο προ­πα­γάν­δας γιά τίς δι­ά­φο­ρες ὁ­λο­κλη­ρω­τι­κές ἐ­ξου­σί­ες ὥστε νά πε­ρά­σουν τό μή­νυ­μά τους, νά πα­ρου­σιά­σουν τήν δι­κή τους ἐκ­δο­χή τῆς πραγ­μα­τι­κό­τη­τας. Συνέχεια

Από το βίο του αγίου Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου: Παναγιά μου τι να κάνω;

Σ’ ένα μοναστήρι του Αγίου Όρους, το γνωρίζετε, ιδιόρυθμο ήτανε. Είπε ο παπάς στον αγωγιάτη:

-Κύριε Δημήτριε, μου φέρνεις και μένα πέντε-δέκα φορτία ξύλα, να κάψω το χειμώνα;

-Θα σου φέρω, παπα-Εφραίμ.

Έφερε.

-Φερ’ τα από ‘δω.

-Όχι από ‘κει, το ζώο φοβάται, Γέροντα.

-Φερ’ τα από ‘δω, ντε. Συνέχεια

Τη 3η Μαίου μνήμη των μαρτύρων συζύγων Τιμοθέου και Μαύρας


Οι Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα, γεννήθηκαν στη κωμόπολη Παναπέα στην Θηβαΐδα της Αιγύπτου.

Ο Τιμόθεος ήταν αναγνώστης και κήρυκας του Ευαγγελίου στην Εκκλησία των Παναπέων και εκτελούσε τα ιερατικά του καθήκοντα με θερμότατο ζήλο και θαυμαστά αποτελέσματα. Το γεγονός αυτό προξενούσε ζηλοφθονία στους ειδωλολάτρες, οι οποίοι τελικώς τον κατήγγειλαν στον αδίστακτο ειδωλολάτρη έπαρχο Αρριανό, είκοσι μόλις μέρες μετά τον γάμο του με την Αγία Μαύρα. Ο Αρριανός κάλεσε τον Τιμόθεο να παραδώσει τα ιερά βιβλία του στην πυρά. Ο Τιμόθεος αρνήθηκε με παρρησία να καταστρέψει τα βιβλία του, λέγοντας στον έπαρχο ότι τα θεωρεί ως ιερά πνευματικά του όπλα και εφόδια. Οργισμένος ο Αρριανός υπέβαλε τον άγιο σε διάφορα βασανιστήρια, τα οποία ο Τιμόθεος υπέμεινε με παροιμιώδη υπομονή. Συνέχεια