Τα μήλα της Παναγίας- Ουράνιο δώρο για τους κόπους της προσευχής

*Την ιστορία την διηγείται ο πάτερ Αρσένιος συνασκητής του οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή.

apple-661734_640

-Πολλές φορές ο Γέροντας Ιωσήφ μαζί με τον Πατέρα Αρσένιο ανήρχοντο στην κορυφή του Άθωνος και προσευχόντουσαν νοερώς κάνοντας χιλιάδες μετάνοιες καθ’όλη την διάρκεια της νυχτερινής αγρυπνίας τους.

Κάποια χρονιά τον Φεβρουάριο μήνα, ενώ προσευχόντουσαν, άρχιζε να χιονίζει. Έτσι εισήλθαν στον ναό της Μεταμορφώσεως και συνέχισαν τον αγώνα τους. Το χιόνι άρχισε να πυκνώνει και το κρύο ήταν πολύ δυνατό. Σε κάποια στιγμή λέει ο Γέροντας Ιωσήφ:

–Αρσένιε, πάμε να φύγουμε αμέσως, γιατί δεν θα αντέξουμε εάν αποκλειστούμε.

Με κίνδυνο της ζωής τους και μέσα απ’τα χιονισμένα μονοπάτια κατέβηκαν μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας και εισήλθαν μέσα. Κάθησαν στα στασίδια για να ξεκουραστούν και να ζεσταθούν, λέγοντας συνεχώς την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με». Ξαφνικά λέει ο Γέροντας στον πατέρα Αρσένιο:

–Αρσένιε, σήκω και πήγαινε και πάρε τα μήλα από την Παναγία.

Σηκώνεται ο πάτερ Αρσένιος και έκπληκτος βλέπει ένα κλαδί με πράσινα φύλλα και δύο μήλα, να κρέμεται από την εικόνα της Παναγίας. Τα πήρε κάνοντας τον σταυρό του και με δέος τα πρόσφερε στον Γέροντά του. Ένα ο Γέροντας Ιωσήφ και ένα ο πατήρ Αρσένιος, έφαγαν τα μήλα γεμίζοντας ολόκληροι από θεία ευφροσύνη και παραδεισένια γλυκύτητα!

–Αρσένιε, τι έφαγες;

–Μήλο έφαγα Γέροντα!!!

–Μα, ευλογημένε, που και πως βρέθηκαν φρέσκα μήλα χειμώνα καιρό πάνω στην εικόνα της Παναγίας; Δεν κατάλαβες πως αυτά τα μήλα είναι ουράνιο δώρο της γλυκειάς Μανούλας μας, της Παναγίας, για τους κόπους της προσευχής και τους κινδύνους που περάσαμε στα χιονισμένα μονοπάτια;

–Ευλόγησον, Γέροντα, ευλόγησον! απάντησε ο πατήρ Αρσένιος. Τώρα κατάλαβα ότι δεν ήταν συνηθισμένο μήλο, αφού η θεϊκή του ευωδία μου αλλοίωσε την ψυχή και μου δυνάμωσε το σώμα!!

ΠΗΓΗ: Βιβλίο- «Η ΕΥΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» του Πρωτοπρεσβύτερου Στέφανου Κ. Αναγνωστόπουλου. (  Κεφ. 1- Η προσευχή με το όνομα του Ιησού Χριστού).

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s