Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη: 1.542 δημοσιευμένα σχόλια (εκ των οποίων το 98% αρνητικά) και πόσα ακόμη αδημοσίευτα;;;

σχόλιο ID-ont: Τα σχόλια που κατατέθηκαν στη διαβούλευση για την «Κάρτα Πολίτη» των Κατρούγκαλου-Βαρουφάκη-Τσίπρα (http://www.opengov.gr/ypes/?p=2559) ξεπέρασαν σε πλήθος τα σχόλια που κατατέθηκαν στη διαβούλευση της «Κάρτας του Πολίτη» των Ραγκούση-Παπανδρέου το 2010 (http://www.opengov.gr/ypes/?p=863). Στην τωρινή διαβούλευση κατατέθηκαν 1.542 σχόλια ενώ στη διαβούλευση του 2010 κατατέθηκαν 1.361 σχόλια. Και στις δύο διαβουλεύσεις τα σχόλια στη συντριπτική τους πλεοψηφία ήταν αρνητικά. Όσον αφορά την τωρινή, στα 1.542 σχόλια, τα θετικά δεν είναι περισσότερα από 30! Άρα τα αρνητικά σχόλια είναι το 98% των συνολικών σχολίων!

Εάν δείτε στους συγκεντρωτικούς πίνακες στατιστικών (http://www.opengov.gr/opengov/Totalstats.php) που δημοσιεύει το opengov.gr, σε 18 διαβουλεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια διαφορά άνω των 5.000! σχολίων μεταξύ «Συνολικών Σχολίων» και «Εγκεκριμένων Σχολίων«. Τι σημαίνει αυτό άραγε; Πρόκειται για κομμένα σχόλια; Εάν ναι, γιατί; είναι όλα υβριστικά ή κόπηκαν για άλλους λόγους;;; Σε όλα τα άλλα τα Υπουργεία η διαφορά αυτή ανέρχεται σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες το πολύ! (με εξαίρεση το Υπουργείο Οικονομικών που η διαφορά ανέρχεται σε 1.500). Αναλυτικά στοιχεία εδώ: http://www.opengov.gr/opengov/Totalstats.php

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι η διαβούλευση Ραγκούση διήρκεσε 22 ημέρες, ενώ είχε προηγηθεί ευρεία δημοσιότητα στο θέμα για μήνες, πριν την κατάθεση του σχεδίου νόμου, ενώ η διαβούλευση Κατρούγκαλου διήρκεσε μόνο 6 ημέρες χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα! Το γεγονός μάλιστα ότι το σχέδιο νόμου ήταν σε διαβούλευση δεν αναδείχθηκε επαρκώς.
Η εναντίωση στην Κάρτα του Πολίτη των Ραγκούση-Παπανδρέου δεν εκφράστηκε μόνο στη διαβούλευση του 2010. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν υπογραφές εναντίον της Κάρτας του Πολίτη, οι οποίες σήμερα ανέρχονται περίπου στις 100.000 (http://www.orthros.eu/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%E1%BC%80%CF%81%CE%BD%CE%BF%E1%BF%A6%CE%BC%CE%B1%CE%B9.html). Επίσης έγιναν πλήθος ομιλιών, ημερίδων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.
Φρονούμε, πως η τωρινή διακυβέρνηση του κου Τσίπρα, το μόνο που δεν θα ήθελε να δει, είναι η αναβίωση αυτών των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών. Η θέρμη υπάρχει και αυτό έγινε σαφές από την τωρινή διαβούλευση. Οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες και μόνο με ενότητα δυνάμεων θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Δεν χρειάζεται η καλλιέργεια αντιθέσεων, η όξυνση των πνευμάτων. Η απλούστερη λύση είναι η απόσυρση του σχετικού άρθρου από το σχέδιο νόμου. 
Αναμένουμε την κίνηση καλής θέλησης από τον κο Κατρούγκαλο με την απόσυρση του σχετικού με την Κάρτα του Πολίτη άρθρου. Αλλιώς όλοι όσοι εναντιώνονται στην Κάρτα του Πολίτη θα το θυμούνται αυτό μπροστά στην κάλπη και αυτό αφορά τόσο τον κο Τσίπρα όσο και τις συνεργαζόμενες με αυτόν πολιτικές δυνάμεις…

Η ειδησεογραφία λέει ότι ο κ. Κατρούγκαλος το προωθεί προς ψήφιση

Ας Αγρυπνούμε επομένως.

4 thoughts on “Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη: 1.542 δημοσιευμένα σχόλια (εκ των οποίων το 98% αρνητικά) και πόσα ακόμη αδημοσίευτα;;;

 1. «Εύκολα μην πιστεύετε σε ό, τι ακούτε, για τι είναι και μερικοί που τα λένε όπως εκείνοι τα καταλαβαίνουν.
  Πήγε μια φορά ένας στον Χατζηαφεντή και του λέει: «Να έχω την ευχή σου, Χατζηεφεντή, εκατό φίδια μαζεύτηκαν εκεί επάνω». «Εκατό φίδια; Πού βρέθηκαν;», απόρησε ο Άγιος Αρσένιος. «Ε, αν δεν ήταν εκατό, πενήντα θα ήταν σίγουρα». «Πενήντα φίδια!». «Είκοσι πέντε πάντως θα ήταν»! «Είκοσι πέντε φίδια άκουσες να μαζεύτηκαν ποτέ;», του λέει πάλι ο Άγιος. Μετά του λέει ότι ήταν δέκα οπωσδήποτε. «Καλά, του λέει ο Άγιος, συνέδριο είχαν και μαζεύτηκαν δέκα φίδια; Πάψε. Δεν είναι δυνατόν!». «Πέντε θα ήταν», λέει τότε εκείνος. «Πέντε;». «Ε, δύο θα ήταν». Ύστερα τον ρωτάει ο Άγιος Αρσένιος: «Τα είδες;». «Όχι, λέει, τα άκουσα να κάνουν μέσα στα κλαδιά “σσσς…”». Μπορεί δηλαδή να ήταν και καμιά σαύρα!… Εγώ από όσα ακούω ποτέ δεν βγάζω συμπεράσματα, χωρίς να εξετάσω. Άλλος μπορεί να λέει κάτι, για να κατηγορήσει, άλλος να το λέει απλά και άλλος σκόπιμα. Τι σκανδαλοποιοί είναι μερικοί! (…)»
  [Από το βιβλίο «Πνευματική Αφύπνιση» Γέροντος Παΐσιου Αγιορείτου Λόγοι Β’]

  • ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ας μη περιορίσουμε το ζήτημα της Κάρτας Πολίτη μόνο στον δυσώνυμο αριθμό 666. Ας μη θεωρηθεί ότι για να έχει λόγο η Εκκλησία για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες θα πρέπει να είναι εμπεριέχεται η να είναι οπωσδήποτε εμφανής ο αριθμός αυτός πάνω στις νέες ταυτότητες. Αν φυσικά αυτός ο αριθμός ήταν σήμερα εμφανής, ίσως δεν θα υπήρχε λόγος προβληματισμού. Όμως, ο οποιοσδήποτε συνδυασμός αριθμών, εφόσον είναι μοναδικός κωδικός και τεθεί σε ηλεκτρονική ταυτότητα, μπορεί να οδηγήσει με το κατάλληλο δίκτυο στο προαναφερόμενο παγκόσμιο καθεστώς σκλαβιάς και ελέγχου. Αν στο μέλλον επιτευχθεί ο έλεγχος των λαών, η επίθεση του αριθμού 666 θα είναι ευχερής όχι μόνο στην ταυτότητα, αλλά και στο χέρι και στο μέτωπο.
   Το παγκόσμιο σχέδιο, στο οποίο εντάσσεται και η ελληνική εκδοχή της Κάρτας Πολίτη, είναι το εξής: Κάθε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη Γη θα είναι υποχρεωμένος να προμηθευθεί μία ταυτότητα (κάρτα) υψηλής τεχνολογίας εμπλουτισμένη με ένα microchip για την επισήμανση των στοιχείων του. Τα πράγματα δείχνουν ότι η κάρτα αυτή θα παραχωρήσει αργότερα τη θέση της σε ένα εμφυτεύσιμο στο ανθρώπινο σώμα biochip. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας δεν αποκλείεται και η εκδοχή ενός τυπωμένου μικροκυκλώματος πάνω στο δέρμα, δηλαδή ενός κατά κυριολεξία “χαράγματος”. Η κάρτα στην αρχή και αργότερα το biochip σε οποιαδήποτε μορφή εγγυάται την άμεση παρακολούθηση του φορέα της. Σοβαροί Αμερικανοί επιστήμονες δίνουν την πληροφορία ότι η τεχνολογία των εμφυτεύσιμων biochip έχει αναπτυχθεί τόσο, που να είναι σε θέση να επηρεάσει και να ελέγξει την ανθρώπινη διάνοια. Δηλαδή διαμορφώνονται biochip που θα μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο νευρώνων του εγκεφάλου, δίνοντας σε εκείνον που ελέγχει το «τσιπ» τη δυνατότητα να ελέγχει τις σκέψεις και τις ενέργειες οποιουδήποτε ανθρώπου έχει υποστεί εμφύτευση biochip.
   Θυμίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε το 1998, που είχε ανακύψει τότε πάλι το θέμα, την απόφαση, σύμφωνα με την οποία αφενός “επιμένει επί παλαιοτέρας τοποθετήσεώς της και διακηρύσσει και υποστηρίζει την ανάγκη διασφαλίσεως της προστασίας της προσωπικότητος, της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και του απορρήτου της επικοινωνίας ..” καὶ αφετέρου “εφόσον οι νέες ταυτότητες μέλλουν να χρησιμοποιήσουν σαν κωδικό αναγνώσεώς τους από ηλεκτρονικά μηχανήματα τον δυσώνυμο και απαράδεκτο αριθμό 666, τότε η Ιερά Σύνοδος θεωρούσα ότι παραβιάζεται η θρησκευτική συνείδηση των ορθοδόξων πιστών, συνιστά στους πιστούς να μη δεχθούν τις νέες ταυτότητες”.
   Οι πιέσεις αυτές έπιασαν τόπο και η άμεση εφαρμογή του νόμου απετράπη.
   Σήμερα γιατί η Ιεραρχία αδρανεί;
   Ο κωδικός αριθμός κάθε ταυτότητας εκτιμάται ότι δεν θα περιέχει στην παρούσα φάση (τουλάχιστον εμφανώς) στη σύνθεσή του τον δυσώνυμο αριθμό 666. Δεν αποκλείεται βέβαια και το αντίθετο, αλλά αυτό μπορεί να το διαπιστώσει μόνο μία ομάδα ειδικών επιστημόνων της πληροφορικής, αναλύοντας τις απόρρητες τεχνικές προδιαγραφές του μικροτσίπ που θα χρησιμοποιηθεί. Ευχερής, όμως, τεχνικώς θα είναι η προσθήκη του στο μέλλον σε κρυφό η φανερό σημείο. Ο κωδικός αριθμός, που θα σημαδεύει καθοριστικά πλέον κάθε πολίτη από τη γέννησή του μέχρι το θάνατό του σε κάθε εκδήλωσή του βίου του, θα «αριθμοποιήσει» το ανθρώπινο πρόσωπο. Θα καταστεί αριθμός-σύμβολο (συμ)μετοχής και εντάξεως κάθε προσώπου στο Σύστημα που τον προωθεί και τον επιβάλλει: στο Σύστημα της Νέας Εποχής και της Νέας Τάξεως των Πραγμάτων που αυτή επαγγέλλεται.
   Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια και από την άποψη αυτή είναι βάσιμος ο φόβος πολλών πνευματικών ανθρώπων ότι η καθιέρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας και η γενικευμένη αποδοχή της θα σημάνει την ολοκλήρωση ενός Παγκόσμιου Συστήματος που με πρόσχημα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ασφάλεια των πολιτών θα είναι σε θέση να ελέγξει τους λαούς της Οικουμένης, αφού χωρίς τη συμμετοχή στο Σύστημα αυτό και την κατοχή της κάρτας θα είναι αδύνατη η άσκηση θεμελιωδών αστικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Από την άποψη αυτή δείχνει ότι πραγματώνεται εν μέρει η προφητεία της Αποκαλύψεως «…μη δύνηται αγοράσαι η πωλήσαι…»
   Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι η παραλαβή της νέας ταυτότητας δεν είναι “χάραγμα”, αφού ούτε ο Αντίχριστος εμφανίστηκε ακόμη, ούτε την εικόνα του γνωρίζουμε ούτε το όνομά του. Δεν είναι επίσης χάραγμα και στην περίπτωση που στα κρυφά και απόρρητα στοιχεία της περιέχει το δυσώνυμο αριθμό 666 διότι το χάραγμα ως θρησκευτική πράξη αρνήσεως του Χριστού και προσχωρήσεως στην παράταξη του Αντιχρίστου προϋποθέτει ενσυνείδητη ενέργεια.
   Εδραιώνει, όμως, η νέα ταυτότητα ως εργαλείο εξουσίας στα χέρια μίας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης (σε συνδυασμό με την ποικιλοτρόπως προωθούμενη αποστασία από το Χριστό) και ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο δράσεως των αντίχριστων δυνάμεων που πολλοί αποκαλούν πρόδρομο του Αντιχρίστου. Πάνω στο Σύστημα που σήμερα κτίζεται μεθοδικά θα εδραιώσει, αν ο Θεός το παραχωρήσει, την εξουσία του.
   Με αυτά τα δεδομένα, αποτελεί αρρωστημένη εσχατολογία και άνευ επιγνώσεως ζήλος να λέγει κανείς ότι οι νέες ταυτότητες είναι χάραγμα η κάποιου είδους χάραγμα και η παραλαβή τους ισοδυναμεί με άρνηση του Χριστού και αποδοχή του Αντιχρίστου. Η γνώση του τι πραγματικά είναι οι νέες ταυτότητες και ο αγώνας για την αποτροπή τους είναι νήψη, επαγρύπνηση και καλή ανησυχία, στοιχεία που θα μας οδηγήσουν σε μία διακριτική αντιμετώπιση, ώστε ούτε να υπαχθούμε και να εθισθούμε σε πρακτικές από τις οποίες μελλοντικά δεν θα μπορούμε να απεγκλωβιστούμε, αλλά ούτε και να θέσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας σε μία άκαιρη και πρόωρη δοκιμασία την οποία δεν θα μπορέσουμε να υπομείνουμε.
   Γι’ αυτό η παρέμβαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας είναι αναγκαία για να ορθοτομηθεί ο λόγος της αληθείας. Θα μπορούσε η Ιεραρχία της Εκκλησίας να αποφασίσει ως μέσο πίεσης της Κυβέρνησης να καλέσει τους πιστούς να αρνηθούν την παραλαβή των καρτών και να αγωνιστούν ευθέως κατ’ αυτών. Όχι γιατί συνιστούνσφράγισμα, αλλά χάριν προστασίας των προσωπικών ελευθεριών των πιστών της.

   Ομάδα ορθοδόξων Χριστιανών που ανησυχούν, άλλά δεν φοβούνται

 2. Αναρωτιέμαι γιατί γίνεται τόσος ντόρος με αυτές τις ταυτότητες. Μία υπόθεση που θυμίζει έντονα τον αντίστοιχο αγώνα του μακαριστού Χριστόδουλου κατά των τότε ταυτοτήτων. Και ο οποίος αγώνας πού κατέληξε; Όλοι -μα όλοι- συμπεριλαμβανομένων κλήρου και λαού πήραν τις νέες ταυτότητες χωρίς φυσικά να αλλοιωθεί η πίστη και η κοινωνία μας με την εκκλησία. Μία τρύπα στο νερό δηλαδή. Κυνήγι ανεμομύλων…
  Και τώρα ο νέος «κίνδυνος» έρχεται ανανεωμένος, έχει και τσιπάκι. Τόσος φόβος πια γι αυτά τα δαιμονικά τσιπάκια; Κάτι που όλοι χρησιμοποιούμε ΗΔΗ καθημερινά, χωρίς φυσικά να το συνδέσουμε με κινδύνους πνευματικούς ή πολιτικούς (πχ. ελευθερία). Όλοι δεν χρησιμοποιούμε κινητό, κάρτες πιστωτικές ή ανάληψης μετρητών, τηλεκάρτες, laptop, gps, κλπ. κλπ; Το ίδιο τσιπάκι χρησιμοποιούν κι αυτά. Δεν είδα καμμία διαμαρτυρία εναντίον πχ. των καρτών SIM των κινητών! Ακόμα και οι αγιορείτες πατέρες χρησιμοποιούν τα κινητά.
  Ακόμη και η σχετική επιστολή των αγιορειτών ΔΕΝ αναφέρεται σε κανέναν πνευματικό κίνδυνο (666, χάραγμα, αντίχριστο, αρνησιθρησκεία, κλπ) παρα μόνον «ὑποβαθμίζει τὴν προσωπικότητα τῶν πολιτῶν μὲ τὴν ταύτισίν των μὲ ἕνα ἀριθμὸν τοῦ συστήματος» (μα ανέκαθεν είμασταν ταυτισμένοι με αριθμούς, ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμός μητρώου αρρένων, κλπ – ποια η καινοτομία;). Επίσης αναφέρει ότι «προσβάλλει τὴν ἐλευθερίαν» χωρίς να περιγράφει τεκμηριωμένα ΠΩΣ την προσβάλλει, σε τι είμαστε πιο ανελεύθεροι από όσο είμαστε ήδη με τους αριθμούς ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, κλπ.
  Μήπως μόνοι μας οι χριστιανοί γελοιοποιούμε τους εαυτούς μας με τέτοιες συμπεριφορές; Και όχι μόνο τους εαυτούς μας -αυτό είναι το λιγότερο- αλλά και την Εκκλησία την οποία αυτοπροσδιοριζόμενοι εκπροσωπούμε; Γινόμαστε οι «γραφικοί» χωρίς ουσιαστικό λόγο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη του εγωισμού μας να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως «αγωνιστές του Χριστού»; Κυνηγώντας ανεμόμυλους και γινόμενοι τρομολάγνοι;
  Μη γένοιτο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s