ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

«Κάποτε ο Γερμανός Καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ και ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Ρόμπερτ Σούμαν προώθησαν την ιδέα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας άνθρακα και χάλυβα.

Την ιδέα αυτή υπόγραψαν τον Απρίλιο του 1961 η Γαλλία,η Δυτ.Γερμανία,η Ιταλία και οι χώρες της Μπένελουξ.

Στις 25 Μαρτίου 1957 οι χώρες αυτές προχώρησαν και προσυπόγραψαν την Συνθήκη της Ρώμης δημιουργώντας την ΕΟΚ,με θεσμοθετημένα όργανα και μηχανισμούς λήψεων αποφάσεων, η οποία σταδιακά διευρύνθηκε  περιλαμβάνοντας 27 χώρες και μετονομάστηκε σε Ενωμένη Ευρώπη.

Από το 1980 με την κυβέρνηση Καραμανλή εισήλθε και η χώρα μας ως μέλος στην ΕΟΚ.

Περνώντας από διάφορα στάδια με νόμους και Συνθήκες, όπως η περιβόητη Σέγκεν και την νομισματική ενοποίηση με το Ευρώ,φτάσαμε στην σημερινή οικονομική κρίση.

Δεσμεύτηκαν λοιπόν οι πολιτικοί μας χωρίς να ακούνε τον Ελληνικό λαό.

Γι αυτό όσο κι αν διαμαρτύρεστε και διαδηλώνετε για κάποιο δίκαιο αίτημα σας , θα ακούτε πλέον επί μονίμου βάσεως από τους πολιτικούς:

»Είναι κοινοτική οδηγία και είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε. Γι αυτό δεν μπορούμε να πράξουμε διαφορετικά.»

Μπορείτε αδερφοί να φανταστείτε τις ολέθριες επιπτώσεις αυτής της αλλαγής;

Στους δρόμους να ξεψυχάτε, τους Γερμανούς δεν θα τους ενδιαφέρει και θα πιέζουν για να εφαρμοστεί η Οδηγία τους. «

Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο του Ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγγελόγλου στο βιβλίο του ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ειλικρινά ανατρίχιασα βλέποντας την σημερινή κατάσταση με τις αυτοκτονίες  λόγω της οικονομικής κρίσης.
Κάποτε ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης είχε πει στις 27 Ιουλίου 1992 στη β’Συνεδρίαση της Βουλής : »Θα αισθανθείτε όμως δυνατά το βαρύ χέρι ενός Γερμανού Τραπεζίτη».
Συνεχίζει ο Ιερομόναχος Χρ. Αγγελόγλου:
Eμείς θα λέγαμε το βαρύ πόδι ή η μπότα του χρηματιστικού κεφαλαίου της Γερμανίας. Σε λίγο θα αισθανθούμε την μπότα των Γερμανών εάν , βεβαίως, δεν έχουμε ήδη αρχίσει να την αισθανόμαστε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κοινοβουλευτικών εκπροσωπων του λαού μας.
Παρακάτω ο Ιερομόναχος Χρ. Αγγελόγλου αναφέρει:
»Προνοούν αυτοί γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι εξαπατηθήκατε και θα θελήσετε να αντιδράσετε και θα υλοποιήσουν την εγκατάσταση μιας υπέρτατης εποπτείας,για να ασκούν έναν παγκόσμιο ηλεκτρονικό έλεγχο. Μερικοί με ρώτησαν, να βγούμε ή να μείνουμε; Tότε θυμήθηκα αυτό που κάποτε ρώτησαν την καμήλα: Aνήφορο θέλεις ή κατήφορο; Και η καμήλα τους είπε:  Βρε παιδιά χάθηκε το ίσιωμα;»
Και μεις με την σειρά μας το ίδιο λέμε. Τόσο δύσκολο είναι να φορέσουμε ένα ζευγάρι παντόφλες; Γιατί να μας θέτουν συνέχεια το δίλλημα: »ή μέσα πεθαίνοντας ή έξω ξεψυχώντας; Γιατί δεν μας θέλουν μέσα ζωντανούς; Εδώ βρίσκεται και η δική μας διαφωνία.
Eιλικρινά είναι ένα κείμενο γραμμένο το 1997 από τον υποτακτικό του Αγίου Γέροντα Παϊσίου,  ιερομόναχο Χριστόδουλο Αγγελόγλου, που μιλάει σαν να γράφτηκε στις μέρες μας για τις καταστάσεις που ζούμε.
Πόσες φορές δεν ακούμε σήμερα μέσα ή εξω από το Ευρώ; Ευρώ ή δραχμή;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s