Εκταφή των ιερών λειψάνων του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς

Χιλιάδες πιστοί από όλη τη Σερβία, την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Γερμανία, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, έφθασαν στην Ιερά Μονή Τσέλιε του Βάλιεβο, για να συμμετάσχουν στο ιστορικό γεγονός της εκταφής του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς .

Η λάρνακα με τα ιερά λείψανα του αγίου Ιουστίνου τοποθετήθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλων Τσέλιε. Η τελετή ξεκίνησε την παραμονή της εορτής του αγίου με αγρυπνία. Το Σάββατο, στην Ιερά Μονή Τσέλιε τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου.

Επίσης συλλειτουργήσαν Αρχιερείς από την Ελλάδα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, από την Κύπρο ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, και από το Άγιον Όρος ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος, ο Αρχιεπίσκοπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Εξωτερικό Γ. Mark (Βερολίνο), 15 επίσκοποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και Αρχιερείς από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες

Το τροπάριο του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς  στα Σερβικά είναι:

Православља сладост, нектар премудрости, оче преподобни, излио си у срца верних као богатство; животом својим и учењем показао се јеси жива књига Духа, Јустине Богомудри, моли Христа Бога Логоса, да ологоси оне који те поштују!

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s