Σπιτικό ντοματόψωμο

«

ΥΛΙΚΑ
– 200 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
– 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλάκι αλάτι
– 300 ml. γάλα (πλήρες)
– 1 κουτ. σούπας λεμόνι (χυμός)
– 3 αβγά
– 1½  κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
– 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– 50 γρ. ψιλοκομ. λιαστές ντομάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα κοσκινίζουμε για να γίνει πιο αφράτο το ψωμί και τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε και ομογενοποιούμε το γάλα, τα αβγά, τον πελτέ, το λάδι και το λεμόνι και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι. Στο τέλος, ρίχνουμε στραγγισμένες τις λιαστές ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού.

2. Σε μακρόστενη αντικολλητική φορμούλα, που έχουμε από πριν λαδώσει ελαφρά, αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 με 55 περίπου λεπτά, ώσπου το ψωμί να πάρει χρώμα. Επίσης, λίγο πριν το βγάλουμε βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει στεγνή τότε αποσύρουμε το ψωμί. Σεερβίρουμε το ντοματόψωμο πασπαλισμένο με τρίμματα φέτας.

Χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά
Μερίδες: 1 ταψάκι (4-5)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: