Φαρφάλες με μανιτάρια, μπέικον και τυρί κρέμα

«Η σπεσιαλιτέ μου. Δοκιμάστε τη συνταγή και με άλλα ζυμαρικά και παίξτε με τις δοσολογίες»

ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο ζυμαρικά φαρφάλες (ή άλλα)
– ¼ κιλού φρέσκα χοντροκομ. μανιτάρια (ή και περισσότερα)
– 4-5 φέτες ψιλοκομ. μπέικον
– 100 γρ. λευκό κρασί (ξηρό)
– 100 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
– 1-2 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμύδια
– 3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.

2. Όσο ετοιμάζονται τα ζυμαρικά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε -αφού τα αλατοπιπερώσουμε- για 3-4 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, τα αποσύρουμε με τσιμπίδα από το τηγάνι. Στη συνέχεια, αφού προσθέσουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο, όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα. Αφήνουμε για πολύ λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ (3-4 λεπτά), προσθέτουμε το τυρί αλλά και μια γερή κουτάλα από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών. Μαγειρεύουμε για λίγο, σουρώνουμε παράλληλα τις φαρφάλες σε τρυπητό και όταν η σάλτσα πάρει μια γερή βράση, αδειάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι (τμηματικά αν δεν χωρούν). Ανακατεύουμε ώστε τα υγρά να πάνε παντού και σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-5

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s