Ταλιατέλες με ροκφόρ και πορτοκάλι


ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο ταλιατέλες (500 γρ.)
– 3 κουτ. σούπας βούτυρο
– 120 γρ. τριμ. τυρί ροκφόρ
– ½ κούπα κρέμα γάλακτος
– ½ κούπας χυμός πορτοκαλιού
– 1½ κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
– ½ κουτ. σούπας ψιλοκομ. σέλινο
– 1 κουτ. σούπας ψιλοκομ. δυόσμος
– Αλάτι, λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το σέλινο και τον δυόσμο σε μία κουταλιά από το βούτυρο και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το τριμμένο ροκφόρ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταία την κρέμα γάλακτος. Μόλις η σάλτσα δέσει, προσθέτουμε το άσπρο πιπέρι και κατεβάζουμε από την φωτιά.

2. Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα  με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Έπειτα, τις στραγγίζουμε και τις σοτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχυμένα με τη σάλτσα ροκφόρ και πορτοκαλιού.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 4-5

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s