Ο Ιερέας απέναντι στον Θάνατο – Κάθε άσθενής αδελφός πρέπει να δει αυτό το βίντεο …

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Μαρούλης, άξιος Εφημέριος του ναού του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αποτελεί έναν εξαίρετο και πολύ αγαπητό συναδελφό, ο οποίος είναι και συχνότατος αναγνώστης του Νυχθημερόν. Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα, παραθερίζοντας στο Κερί της Ζακύνθου, είχαμε την ευλογία να μάς επισκεφθεί εδώ στο Μπανάτο και να βρεθούμε εκ του σύνεγγυς, ανταλλάσσοντας σκέψεις, απόψεις, αγαπητικά αισθήματα!
Στις 14 Οκτωβρίου 2011, ο π. Δημήτριος έλαβε μέρος ως εισηγητής στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας, με θέμα «Η Προ των Πυλών του Θανάτου Μέριμνα»,  που διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ρόδο. Ο λόγος του ήταν καθαρή εξομολόγηση των μύχιων σκιρτημάτων του για το πώς διάβηκε ο ίδιος ως ιερέας και άνθρωπος από το καμίνι του καρκίνου, λίγα χρόνια πριν.
Αξίζει να τον παρακολουθήσουμε λέξη την λέξη, συλλαβή την συλλαβή, πόνο τον πόνο και ν’ αντλήσουμε γόνιμη παρηγορία και χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς, το γιατί, το έως πότε της ύπαρξης ενός εκάστου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s