ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ… ΠΑΤΗΡ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

ΠΑΤΗΡ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ:

1.<< Πέντε λεπτά >> πριν να ευλογήσει ο ιερέας πάνω στην Αγία Τράπεζα έχουμε << ψωμάκι >> και << κρασάκι >>. Δευτερόλεπτα μετά την ευλογία έχουμε το τεθεωμένο Σώμα και Αίμα του Χριστού.

2. << Πέντε λεπτά >> πριν την βάπτιση είναι βαριά αμαρτία να δώσουμε τη Θεία Κοινωνία σε μη βαπτισμένο. << Πέντε λεπτά >> αργότερα η μετάδοση είναι πράξη αγία και επιβεβλημένη.

3. << Πέντε λεπτά >> προ της υπογραφής ενός συμβολαίου αυτό είναι ένα απλό χαρτί. << Πέντε λεπτά >> αργότερα είναι δημόσιο έγγραφο με νομικές συνέπειες. Το ίδιο ισχύει και με την υπογραφή διαθήκης που καθορίζει την τύχη μιας τεράστιας περιουσίας.

4. << Πέντε λεπτά >> προ της ορκωμοσίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας απλός πολίτης. << Πέντε λεπτά >> αργότερα μπορεί να διαλύσει τη Βουλή.

Ακριβώς αυτή είναι η φύση και η δύναμη και η αξία των Μυστηρίων. Να μεταβάλλουν πράγματα, να αλλοιώνουν καταστάσεις, να μεταμορφώνουν γεγονότα, να καθιστούν κάτι αμαρτωλό σε άγιο, κάτι απαγορευμένο σε ευλογημένο!

Ναι, << Πέντε λεπτά >> προ του γάμου δεν επιτρέπεται η σαρκική συνάφεια του ζεύγους. << Πέντε λεπτά >> αργότερα επιτρέπεται και είναι και ευλογία!

Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s