Εντυπώσεις από το ενοριακό προσκύνημα στην Αγιομετεωρίτικη Μονή Βαρλαάμ.

Το εσπέρας της 12ης Μαρτίου 2010, παραμονή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, η ενορία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Ενοριτών, μεταβήκαμε στα Άγια Μετέωρα στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ προς προσκύνηση και ακρόαση λόγου πνευματικού.

Οι πατέρες της Μονής με επικεφαλής τον πολιό Γέροντά τους, σεβαστό πατέρα Ισίδωρο, μας υποδέχθηκαν φιλόξενα και πρόθυμα. Μετά τον, πράγματι κατανυκτικό, εσπερινό στο Καθολικό, συγκεντρωθήκαμε όλοι στο ζεστό αρχονταρίκι, όπου μετά το κέρασμα ακολούθησε λόγος θερμός και πατερικός του Γέροντα Ισιδώρου. Αξίζει να σημειωθεί η –απόλυτα  ορθή –προτροπή του ότι (εμείς οι λαϊκοί) δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την ενορία μας, που είναι η φυσική εστία των εν κόσμω χριστιανών, και αντ’ αυτής να εκκλησιαζόμαστε σε μοναστήρια. Υπερτόνισε βέβαια την ανάγκη επαφής και επικοινωνίας με τις μονές και το μοναχισμό, αλλά στη σωστή βάση, σύμφωνα με την οποία οι μονές δεν πρέπει να υποκαθιστούν τις ενορίες.

Όλοι φύγαμε με αγαθές αναμνήσεις από το μοναστήρι, ωφελημένοι πνευματικά και με γεμάτες «τις μπαταρίες» της ψυχής μας.

Ο Σύλλογος Ενοριτών προγραμματίζει άλλες δύο ακόμη προσκυνηματικές επισκέψεις σε μονές του νομού: Στις 31.3.2011 στη Μονή Βυτουμά και στις 9.4.2001 στη Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων. Πληροφορίες στο επιτροπικό του ναού μας.

Στη συνέχεια παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από το προσκύνημα στη Μονή Βαρλαάμ.

Ο Ενορίτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s